Kinezima dosadio: Tevez odlazi daleko od Kine

Argentinac razočarao Kineze

Kinezima dosadio: Tevez odlazi daleko od Kine

Carlos Tevez prima platu od čak 650.000 funti sedmično u veoma slaboj ligi kakva je kineska, ali ni to nije dovoljno da napravi prevagu za svoj klub, već pruža veoma slabe partije. 

Kod nas bi rekli 'žali Bože para' i najbolje bi opisali nevjerovatnu odluku kineske ekipe Shanghai Shenhua da ponude toliku platu Tevezu koji je do sada postigao samo četiri gola na 16 nastupa u Super ligi.

Kinezi su očigledno svjesni kakvu su glupost napravili i nemaju više namjeru da troše novac na Teveza, a čini se kako će se on veoma brzo vratiti u rodnu Argentinu.

To je potvrdio i zamjenik preedsjednika Boce Juniors Horacio Paolini.

"Stalno sam u kontaktu sa Tevezom, a prošle sedmice smo skupa večerali. Mislim da će on biti bliži povratku kući za nekoliko dana", rekao je Paoloni.

Podsjetimo, Tevez je tokom karijere igrao za Bocu, Corinthias, West Ham, Manchzester United, Manchester City i Juventu.

Od brojnih trofeja koje je osvojio tokom karijere izdvajaju se Liga prvaka, tri pehara prvaka Engleske i dvije titule prvaka Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi