Uzalud se radovao: Tužne vijesti za Batshuayija
Foto: EPA

Conte ima druge ideje

Uzalud se radovao: Tužne vijesti za Batshuayija

Endin Čaušević

Belgijski reprezentativac Michy Batshuayi priznao je da se obradovao povredi saigrača iz Chelseaja Alvara Morate.

Morata je zadobio povredu zadnje lože i prema informacijama iz Londona sa terena će odsustvovati mjesec dana. U prvi plan je nakon toga "iskočio" Batshuayi koji bi trebao biti zamjena za španskog napadača. Belgijanac je čak priznao da ga pomalo i raduje što će na ovaj način imati priliku za igru.

Međutim, slavlje reprezentativca Belgije nije drugo trajalo jer sa Stamford Bridgea stižu drugačije informacije. Prema pisanju engleskih medija i pored povrede Morata za Antonija Contea Batshuayi nije prvi izbor u napadu.

Navodno, italijanski stručnjak će u narednoj utakmici pokušati u napadu igrati sa "lažnom devetkom", a jasno je da se u tu formaciju ne uklapa belgijski napadač. Kako prenosi The Sun, Conte želi eksperimentisati sa "lažnom devetkom", a na tom mjestu je također velika konkurencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Conte želi pokušati sa nešto bržim i agilnijim igračem u samom špicu napada, a na raspolaganju će mu biti Eden Hazard, Willian i Pedro. Čini se da će Batshuayi morati čekati neku drugu priliku da se nađe u startnoj postavi Plavaca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi