Klub iz Ligue 1 od ispadanja se spašava oglasom u novinama

Već su pokrenuli i internet peticiju

Klub iz Ligue 1 od ispadanja se spašava oglasom u novinama

Teme:

Nakon što je pokrenuo internetsku peticiju protiv prekida prvenstva, podigao tužbu Upravnom sudu, francuski nogometni prvoligaš Amiens objavio je i oglas na cijeloj stranici L'Equipea, zahtijevajući da se poništi odluka o prekidu natjecanja u Ligue 1.

Francuska nogometna sezona otkazana je zbog epidemije koronavirusa, a Ligue de Football Professionnel (LFP) odlučila je o konačnom poretku na osnovi pozicije na ljestvici a ta odluka izazvala je mnoge kontroverze.

Tako je PSG proglašen prvakom, Marseille je osvojio drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka, dok će u kvalifikacije za LP trećeplasirani Rennes.

Iz lige ispadaju Amiens i Toulouse, dok će Nimes igrati u dodatnim kvalifikacijama za ostanak u elitnom društvu.vKada je odluka donesena, Amiens je za Nimesom zaostajao svega četiri boda, a do kraja sezone ostalo je 10 utakmica.

Klub je početkom maja odlučio pred pravdom osporiti svoje ispadanje iz Ligue 1. Obratio se pariškom Upravnom sudu uz tvrdnju kako je odluka vodstva lige "nepravedna i neosnovana".

"Smatramo da je ta odluka suprotna pravednosti u sportu. Riječ je o sankcijskoj odluci Lige. Ova je odluka nepoštena i protiv ove odluke primorani smo na borbu, pred sudom" - kazao je predsjednik kluba Bernard Joannin.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gradske vlasti pridružile su se pravnoj bitci, a gradonačelnica Brigutte Foure u priopćenju je istaknula kako Amiens kao grad na taj način gubi na atraktivnosti, a imat će i ekonomske posljedice te traže poništavanje odluke o prekidu prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti