Užas u Španiji: Igrač za vrijeme utakmice glavom udario u betonski zid

Kako je izgledalo, odlično je prošao

Užas u Španiji: Igrač za vrijeme utakmice glavom udario u betonski zid

S. Grebović

Na utakmici rezervnih ekipa Las Palmasa i Atletico Tacorontea odvijala se prava drama, nakon što je jedan domaći fudbaler glavom udario u zid koji se nalazi iza gola.

Mladom Saulu Cocu utakmica protiv Atletico Tacoronetea mogla je biti posljednja u životu. Nakon duela sa jednim protivničkim igračem, ovaj 21-godišnjak je svom snagom udario glavom o zid, nakon čega je pao kao pokošen na travnjak.

Šok i nevjerica vladali su u tim momentima na stadionu. Igrači i jedne i druge ekipe hvatali su se za glave, a hitna pomoć je žurila kako bi mu što prije ukazala pomoć.

Jedan lokalni radio objavio je video na kojem se vidi pomenuta situacija, a kasnije su prenijeli da je nekim čudom prošao bez ikakvih ozlijeda glave. Na kraju mu je konstatovan lom obje ruke, pa se može zaključiti da je prošao i više nego dobro, budući da su posljedice mogle da budu fatalne.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pomenuti događaj neodoljivo podjeća da gotovo identičnu situaciju koja se dogodila u Hrvatskoj 2009. godine kada je mladi igrač Zadra Hrvoje Čustić također za vrijeme jedne utakmice udario glavom u zid, ali je nakon posljedica tog udarca preminuo u bolnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi