"Zbog mene je Boateng u Barceloni? Kakva drskost, pa to je smeće!"
(Foto: EPA) Kevin-Prince Boateng je u Las Palmas stigao kao slobodan igrač iz Milana, 2016. godine. Odigrao je za ovu ekipu 29 utakmica, postigao 10 golova i upisao pet asistencija.

Setien o navodima španskih medija

"Zbog mene je Boateng u Barceloni? Kakva drskost, pa to je smeće!"

Kevin Prince-Boateng (31) je od ponedjeljka i zvanično novi igrač Barcelone. Transfer je to koji je mnoge iznenadio, pa tako i Quiquea Setiena, čovjeka koji je navodno "preporučio" Boatenga katalonskom velikanu.

Setien je trenirao Boatenga u vrijeme kada je sjedio na klupi Las Palmasa, ekipe čiji je dres bivši reprezentativac Gane nosio u sezoni 2016/2017.

Španski mediji su zbog toga plasirali priču da su iz Barcelone zvali Setiena, danas trenera Betisa, kako bi im on dao savjet po pitanju Boatengovog transfera (Diario Sport je saopštio da je upravo Setien ohrabio Barcu da realizuje transfer). Međutim, Setien je demantovao takve navode i proglasio ih "smećem".

"Zapanjen sam drskošću pojedinih medija da kažu takve stvari", poručio je Setien, pa nastavio:

"Niko iz Barcelone me nije zvao da se raspita za Boatenga, ali naravno da je taj transfer i za mene iznenađujući... Las Palmasu je dao mnogo toga, doprinio je toj ekipi. On je predan i dobar igrač, Barcelona je napravila dobar potez, bez ikakve sumnje".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kevin-Prince Boateng je u Las Palmas stigao kao slobodan igrač iz Milana, 2016. godine. Odigrao je za ovu ekipu 29 utakmica, postigao 10 golova i upisao pet asistencija prije nego što je 2017. otišao put Eintrachta.

Podsjetimo, u Barcelonu je stigao iz Sassuola na posudbu do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora.

Top Komentari

ArminA
Nigdje nisam procitao rijec smece u njegovom obracanju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi