Užasne poruke osvanule u Parizu: Žrtva je Kylian Mbappe!
Kylian Mbappe bez dileme je jedan od najboljih fudbalera svijeta. Međutim, i oni najpoznatiji su žrtve loših ljudi i grupa koje ne vole druge i drugečije (Foto: EPA)

Rasistički grafiti u glavnom gradu Francuske

Užasne poruke osvanule u Parizu: Žrtva je Kylian Mbappe!

M. Šljivak

Zvijezda PSG-a Kylian Mbappe nova je žrtva rasizma u Francuskoj.

Jednom od najboljih fudbalera svijeta posvećen je uvrjedljiv grafit u Parizu i to su poruke ispisane na mnogobrojnim linijma metroa u glavnom gradu Francuske.

Pretpostavlja se da su užasne poruke ispisale mnogobrojne rasističke grupe kojih u Francuskoj ima itekako puno, a među grafitima koji su se pojavili Mbappe se naziva pogrdnim imenima zbog boje kože, a pored toga je su i simboli koje koriste ekstremističke i rasističke grupe u ovoj zemlji.

Ovaj slučaj je prijavljen policiji. Istraga je već počela, a oglasila se i antirasistička SOS grupa.

"Napad na Kyliana Mbappea ili na bilo kojeg individualca kaljaju ugled Francuske. To ne smijemo trpiti. Mbappe je simbol drugačije Francuske, a to očigledno neki ne mogu da gledaju. Ovi grafiti su napad na zemlju i to nas treba ujediniti. Očekujemo privođenje i sankcije za počinitelje", stoji u saopštenju ove organizacije.

View this post on Instagram

MONOPOLY 🎩

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe) on

Zaista je užasno da se ovakve poruke pojavljuju i da su upućenje čovjeku koji je svojim igrama odveo Francusku na vrh svijeta 2018. godine, ali očigledno da rasisti žrtve ne biraju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je dosta puta pokazao da je veliki čovjek. Kompletan bonus zarađen za titulu prvaka svijeta poklonio je u humanitarne svrhe, a također je i platio i istragu avionske nesreće u kojoj je poginuo fudbaler Emiliano Sala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi