Budućnost se već dešava: Mbappe dostigao Zinedinea Zidanea!

Gdje će mu biti kraj

Budućnost se već dešava: Mbappe dostigao Zinedinea Zidanea!

Mnogi su pokazivali bojazan prije sinoćnje utakmice između Manchester United i PSG-a, da Parižani bez Neymara i Kavanija ne mogu mnogo protiv zahuktale čete Ole Gunnara Solskjaera koja od njegovog dolaska nije izgubila nijednu utakmicu.

Mnogi također smatraju kako će svijet nogometa biti besmislen nakon odlaska Messija i Ronalda, kada dvojac završi karijeru, ali je isto ogroman broj onih koji dobro znaju ko će u budućnosti žnjati Zlatne lopte poput pomenutog dvojca - Kilyan Mbappe.

Ovi prvi gore mogli su samo ujesti se za usne nakon meča na Old Traffordu, dok su ovi posljednji dole dobili još jednu potvrdu. Mbappe je budućnost koja se dešava sada!

Fenomenalan gol za 2:0 protiv Crvenih đavola također su mnogi okarakterisali kao jednostavan. Glavninu posla je uradio Angel Di Maria, nekadašnji neshvaćeni sin Old Trafforda, no snimak to baš i ne pokazuje, da je lagani dodir odlučio. Gol uopće ne bi bio moguć bez ubrzanja koje je prozveo najbolji mladi fudbaler u 2018.

Također, kolika je sila u Mbappeu smještena govori činjenica da je već sada sustigao jednog od najboljih fudbalera svih vremena, sunarodnjaka Zinedinea Zidanea (čak i prestigao, ako uzmemo u obzir broj odigranih utakmica).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime na listi najboljih francuskih strijelaca u Ligi prvaka Mbappe se sinoćnjim golom uglavio na 10. mjesto sa postignutih 14 golova. Najbolji na toj listi je Karim Benzema koji je zabio 59 golova u 110 nastupa.

Promo

Top Komentari

arca
pa Zidanu i nije glavni posao bio da daje golove
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi