Celtic i Bešiktaš u borbi za nekadašnjeg igrača Borca

Burno ljeto na Marakani

Celtic i Bešiktaš u borbi za nekadašnjeg igrača Borca

Sjajne igre Srđana Babića u dresu Crvene zvezde rezultirale su interesom brojnih evropskih velikana.

Fudbaler koji je ponikao u Borcu iz Banjaluke imao je odličnih momenata, kako u prvenstvu Srbije tako i u Ligi šampiona, što nije prošlo nezapaženo i prilično je dugačka lista klubova koji ga žele dovesti.

Škoti javljaju kako se nakon Bešiktaša u borbu za potpis mladog Babića uključio i Celtic, navodeći da Kelti neće imati lak posao, jer će Crvena zvezda navodno tražiti između pet i sedam miliona eura.

Interesovanje su ranije pokazali i timovi iz Holandije, u prvom redu Feyenoord, kao i francuski Monaco.

Babić je u Crvenu zvezdu došao u julu 2017. godine iz Real Sociedada, a prije godinu dana crveno-bijeli su ga otkupili od španskog kluba za 800.000 eura, pa je izvjesno da će ga itekako dobro unovčiti tokom ljeta.

Za one koji ne znaju, Babić je iz naše zemlje otišao još kao kadet. Najprije je prešao u Vojvodinu, da bi ga poslije osvajanja titule svjetskog šampiona za selekcijom Srbije (U20) doveo klub iz San Sebastiana. Kako se tu nije naigrao, odlučio se vratiti u Srbiju i potpisati za Crvenu zvezdu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi