Uznemirujuće vijesti za navijače Hrvatske pred veliko finale

Jedan od glavnih igrača povrijeđen

Uznemirujuće vijesti za navijače Hrvatske pred veliko finale

Hrvatska reprezentacija našla se u iznenadnim problemima pred finalnu utakmicu Mundijala protiv Francuske. 

Naime, kako prenose hrvatski mediji, Perišić se povrijedio i završio je u bolnici dan poslije utakmice protiv Engleske.

On je osjetio zatezanje u bedru tokom susreta protiv Engleske te mu je ukazana medicinska pomoć tokom meča, ali očito je problem nešto teži pa je Perišić upitan za finalnu utakmicu.

Podsjetimo da je jučer selektor Zlatko Dalić poručio da dosta igrača ima problema sa povredama, ali da niko nije htio izaći iz igre protiv Engleske jer je "adrenalin toliko jak da ne znaju ni boli li ih šta".

"Ne znam kakvo je pravo stanje sa povredama, vidjet ćemo sutra", poručio je tada Dalić.

Ipak, bivši doktor ruske reprezentacije Jurij Vasilkov smatra da je povredu kakvu je dobio Perišić nemoguće izlječiti za tri dana.

"Takvu je povredu nemoguće sanirati za tri dana. Radi se o najdužem mišiću u našem tijelu koji ima ključnu ulogu u pomicanju kuka. Mislim da je nemoguće da Ivan zaigra protiv Francuske. Čak i ako doktori hrvatske reprezentacije budu koristili blokade, analgetike, čini mi se da je stvar neizvediva. Ipak, finale Mundijala je finale Mundijala. Ko zna?'', poručio je u razgovoru za sport-express.ru Vasilkov.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ukoliko Perišić ne bude mogao igrati moguće je da će onda u napadu Hrvatske zaigrati Mandžukić, Rebić i Kramarić.

Svemu dodajmo da je nastup u finalu upitan i za Ivana Strinića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti