Zaboravljeni Vagner Love ima novi klub: Igrat će u evropskom klubu s 12 Brazilaca

Poptisao ugovor s Dancima

Zaboravljeni Vagner Love ima novi klub: Igrat će u evropskom klubu s 12 Brazilaca

Edmir Škorić

Legendarni brazilski napadač Vagner Love karijeru nastavlja u Danskoj.

Vagner je još prije 17 godina stigao u Evropu iz Brazila i tada je potpisao za CSKA Moskvu, a godinama kasnije promijenit će nekoliko timova.

Igrao je i za Corinthians po povratku u Brazil, a u svojoj dugoj karijeri nastupao još za Flamengo, kineski Shangdong Luneng, Monaco, Alanyaspor, Bešiktaš, da bi u ljeto 2020. godine potpisao za Kairat Almaty.

Nakon Kazahstana, slijedi nova avantura u Danskoj, pošto je potpisao za tamošnjeg prvaka, ekipu Midtjyllanda u čijem sastavu je čak 12 Brazilaca.

"Tražili smo priliku da ga dovedemo prije tri godine, ali nismo mogli. Sada smo nastavili pregovore i sklopili kratkoročni ugovor s kojim smo jako zadovoljni ", stoji u saopćenju ovog kluba.

On je odigrao 25 utakmica u dresu brazilske reprezentacije i dokazao je svoje izuzetne napadačke sposobnosti tokom karijere u kojoj je odigrao 592 zvanična meča i postigao je 279 golova.

Nakon zimske stanke, danska liga nastavlja se sredinom februara, a Midtjylland vodi s dva boda prednosti ispred Kopenhagena i pet bodova ispred branitelja naslova Brondbyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi