Potpuni remont ekipe: Bešiktaš otpisao velike zvijezde
Senol Guneš je otpisao glavne zvijezde tima i oni će ovog januara moći da potraže nove ekipe (Foto: EPA)

Promjene u istanbulskom timu

Potpuni remont ekipe: Bešiktaš otpisao velike zvijezde

M. Šljivak

Turski velikan Bešiktaš odlučio je napraviti potpuni remont ekipe.

Trener Senol Guneš je otpisao nekoliko velikih imena, pa tako na pripreme sa ekipom neće putovati Ricardo Quaresma, Tolgay Arslan, Tolga Zengin, Vagner Love, Cyle Larin i Gokhan Tore.

Već nekoliko sedmica unazad govorilo se o potpunom remontu istanbulskog velikana. Određene financijske teškoće očigledno su natjerali čelnike ovog tima da skupocjene zvijezde otpiši i njih vjerovatno više nećemo gledati u dresu ovog tima.

Bešiktaš će do kraja sezone igrati u nešto podmlađenom sastavu. Šansu će dobiti igrači koji nisu mogli igrati previše pored najplaćenijih fudbalera unutar tima, a Senol Guneš će imati težak zadatak da dobro priremi tim za drugi dio sezone.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Među mladim fudbalerima koji bi u drugom dijelu sezone mogli zaigrati za prvi tim je i bh. fudbaler Ajdin Hasić. Ovaj 17-godišnjak je pred potpisom za Bešiktaš i zvanična potvrda bi trebala doći u narednim danima.

Bešiktaš se ove sezone utopio u sivilo u kojem se nalaze istanbulski vleikani, pa su tako nakon 17 kola tek na sedmom mjestu sa 26 bodova.

Promo

Top Komentari

bugx
be otpisuju ih oni, nego igrači odose jer ih ne mogu plaćati, dobili svi čiste papire, a onaj naš debil otišao tamo...
19 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi