Oduševljen Zmajevima

Vaha: Ova ekipa BiH može bilo kome dati dva ili više golova!

M. Skaka

Selektor alžirske nogometne reprezentacije Vahid Halilhodžić oduševio se reprezentacijom BiH, a posebno igrom Zmajeva u napadu.

Podsjetimo da je kasnim pogotkom Muamera Svrake bh. sastav slavio u Alžiru s 1:0 na katastrofalnom terenu, a naš novinar jedini je razgovarao sa bh. stručnjakom i selektorom naših protivnika, Hailhodžićem, na press konferenciji.

 

"Bh. igrači su igrali sa malo više iskustva, nisu ni puno komplikovali. Mi smo htjeli neke kratke pasove odigravati, ali to je bilo nemoguće... Pravili su nam probleme Džeko i Ibišević, na koga su išle te duge lopte...", kazao je Halilhodžić i dodao:

 

"U drugom poluvremenu sam inzistirao da više igramo direktno igru, jer ne može se napraviti neki lateralni pas. Bilo je puno sitnih pasova. Dali smo da nas protivnička ekipa ubije zbog toga. U drugom smo zato više dominirali i imali malo više šansi. Pobijedila je malo sretnija i iskusnija ekipa. Radilo se o malim stvarima, ne bi bilo nezasluženo da smo i mi dali gol".

Smatra da ova generacija Zmajeva mora otići na SP, jer, kako kaže, Džeko i Ibišević mogu bilo kome dati jedan, dva ili više golova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

"Iznenadio me kvalitet ekipe, posebno u fazi napada. Ekipa može bilo kojoj reprezentaciji svijeta može dati jedan, dva ili više golova. Ako se ovaj put ne plasira na SP, stvarno onda ne znam...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.