Vahina plata u Maroku je pravo bogatstvo

Veoma je cijenjen bh. stručnjak

Vahina plata u Maroku je pravo bogatstvo

S. Mlaćo
Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić uživa na klupi selekcije Maroka.

Naime, Ghanasoccernet.com donosi mjesećne plate selektora u Africi, a Mostarac je najplaćeniji.

Mjesečno zarađuje pravo bogatstvo, tačnije njegova plata iznosi 89.000 dolara, što je oko 140.000 KM.

Ispod Vahe je selektor Egipta Carlos Queiroz sa 85.000 dolara, a zatim slijedi selektor Alžira Djamel Belmadi sa 65.000 dolara.

Još jedan selektor sa ovih prostora Milovan Rajevac prima 30.000 dolara kao selektor Gane.

Popularni Vaha se već duže vrijeme dovodi u vezu sa reprezentacijom BiH, no jasno je da od toga u svakom pogledu nema ništa.

Kada je trenutna plata bh. selektora Ivayla Peteva u pitanju, iz Saveza su ne tako davno kazali da bugarski stručnjak prima 15.000 eura mjesečno.

Top Komentari

Sejo1979
Vaha ide sa lovom svaka njemu cast kao igracu i treneru ali nas nikad nece vodit jer trazi previse svjestan je da ga nemozemo placati ali ****va ko ima da muje jos vise ko nema uzmi mu ito sto nema
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi