Vahid Halilhodžić i njegovi igrači uspjeli napustiti ratnu zonu

Povratak u Maroko

Vahid Halilhodžić i njegovi igrači uspjeli napustiti ratnu zonu

E. Škorić

Marokanska reprezentacija predvođena Vahidom Halilhodžićem našla se usred pravog rata, ali uspješno je napustil Gvineju.

Tim je prije dva dana stigao u Gvineju i imao je jedan trening, ali jučer ujutro su ostali zarobljeni u hotelu nakon pucnjave i ratnog stanja u ovoj afričkoj zemlji.

Naoružana grupa izvršila je državni udar, suspendovala ustav, uzela predsjednika za taoca i blokirala sva putovanja na sedam dana.

Marokanci su sada uspješno evakuirani iz hotela i odvezeni na aerodrom, gdje ih je avion čekao da ih vrati nazad u Maroko.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje su bile na rasporedu sutra, otkazane su zbog 'prilično nestabilne' političke i sigurnosne situacije u Gvineji.

Vaha je za SportSport.ba jučer govorio o nemilim događajima.

"Vraćaju se sjećanja na ono što se desilo kod nas. Vlada neizvjesnost, za sada smo blokirani, postajemo i nestrpljivi. Kod nekih ima i panike", rekao nam je Vaha, no on i igrači su na kraju uspješno izašli iz Gvineje.

Top Komentari

Matic
Nosite ovog lazova, varalicu i prodavaca starog zeljeza sa naslovnice!
4 6
KviskoKvesic
Što ne osta jer si niko i ništa od čovjeka
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi