Vaha tužio Japance i uz izvinjenje traži odštetu od 0,01 eura

Teško mu pao otkaz

Vaha tužio Japance i uz izvinjenje traži odštetu od 0,01 eura

E. Čaušević

Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić prije nekoliko sedmica dobio je otkaz na klupi Japana i to pred sami početak Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Čelnici Fudbalskog saveza Japana su iznenadili javnost kada su saopštili da je odlučeno da Vahid Halilhodžić više neće biti selektor ove selekcije iako ih je odveo na Mundijal. Ovaj potez je razočarao bh. stručnjaka koji je čak i zaplakao na oproštajnoj press konferenciji.

Ipak, popularni Vaha ne želi da se stvari završe na otkazu i odlučio je tužiti Fudbalski savez Japana jer vjeruje da su ga duboko uvrijedili načinom na koji je dobio otkaz. Također, advokat bh. trenera potvrdio je da će tražiti i simboličnu odštetu od jedno japanskog jena, odnosno 0,01 euro.

"Vahid Halilhodžić je duboko uvrijeđen otkazom kojeg je dobio u aprilu na selektorskoj poziciji reprezentacije Japana. Tužba je već pokrenuta jer želimo odbraniti njegovu čast i dostojanstvo. Tu je i simbolična odšteta", poručio je Vahin advokat.

Top Komentari

Zoilomas
gospoda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti