Vahi se ostaje u Nantesu samo pod jednim uslovom

Francuzi otkrili koliko mjesečno zarađuje

Vahi se ostaje u Nantesu samo pod jednim uslovom

Budućnost Vahida Halilhodžića na klupi Nantesa je pod upitnikom, pišu mediji iz Francuske.

Iako je iskusni ovaj bosanskohercegovački trener Nantes uspio u potpunosti uspio preporoditi, te još jednom dokazati svoje umijeće, vrlo lako bi nakon samo jedne sezone mogao napustiti Kanarince.

Nije tajna da se Halilhodžić ne slaže baš najbolje s klupskim rukovodstvom, zbog čega je još zimus želio 'dignuti sidro', a njegova sudbina svakako će ovisiti i od ambicija Nantesa u narednoj sezoni. Francuzi javljaju da će dvije strane sjesti za stol narednih dana i da će nakon toga biti poznato hoće li Vaha ostati u ovom klubu.

"Nije interesantno voditi klub koji se ne takmiči barem u Evropi", kazao je Halilhodžić, aludirajući na nedovoljno velike ambicije Nantesa, dodavši:

"Potrebno je napraviti plan, projekat, ali sve to traži ekonomska sredstva da bi se doveli igrače koji bi donijeli kvalitet više. To je ono što me interesuje. Ako bi se pratile moje ideje, ostao bih, zašto ne? No, za to je potrebno pronaći sredstva", istakao je proslavljeni fudbaler Veleža.

Nantes ima plan B

Francuzi tvrde kako u Nantesu zbog svih dešavanja ne bi imali ništa protiv da u narednu sezonu uđu bez Halilhodžića, rado bi raskinuli ugovor, ali cijelu stvar 'koči' bogat ugovor koji naš stručnjak ima. Činjenica da zarađuje mjesečno 150.000 eura jamči svakako Halilhodžiću i bogatu otpremninu u slučaju otkaza.

Kao mogući kandidati da ga naslijede pominju se, između ostalog, Mickael Landreau i Eric Carriere.

Za one koji ne znaju, Halilhodžić u Nantesu ima status legende zbog svega što je napravio u razdoblju od 1981. do 1986. godine kada je kao igrač nosio dres Kanarinaca. Ukupno je u dresu Nantesa u 163 nastupa postigao 93 pogotka i treći je najbolji strijelac momčadi svih vremena, a s ovim klubom je također bio i šampion Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi