Francuzi javljaju: Halilhodžić donosi iznenađujuću odluku?
EPA

Svojim dolaskom je preporodio Nantes

Francuzi javljaju: Halilhodžić donosi iznenađujuću odluku?

Vahid Halilhodžić bi, prema informacijama koje dolaze iz francuskih medija, mogao napustiti klupu Nantesa.

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak je Nantes, za koji je svojevremeno igrao, preuzeo u oktobru prošle godine. Bio je to period kada Kanarincima nije išlo najbolje, imali su tek jednu pobjedu u devet utakmica, a kao spasitelj imenovan je Halilhodžić, što se ispostavilo kao odličan potez. Danas Nantes ne samo da je u mirnoj luci nego ruši i velikane poput Paris Saint-Germaina.

Iako navijači, pa i igrači imaju samo riječi hvale za Vahine metode, posljednje informacije iz Francuske govore kako bi Hercegovac na kraju sezone mogao napustiti klupu Nantesa. Navodno Halilhodžić nije raspoložen da nastavi saradnju s ovim klubom, a špekuliše se da je jedan od razloga leži u neslaganju s klupskim rukovodstvom, zbog čega je još zimus želio otići.

"Bilo je teško. Porodica i igrači su me nagovorili da se predomislim. Bio sam na ivici. Nisam se slagao sa prodajom Emmiliana Sale", priznao je nedavno Halilhodžić.

Halilhodžić je tad i javno kritikovao klupske čelnike, a nažalost na kraju je sve dobilo drugi smisao, jer je Salin odlazak iz Nantesa bio i odlazak s ovog svijeta (stradao u avionskoj nesreći na putu za Cardiff).

Nantes traži zamjenu

Na mjestima gdje sve nije 'pod konac' Halilhodžić se ne zadržava mnogo, kada nešto naumi, tako skoro svaki put i bude, čega su svjesni i u Nantesu. Francuzi špekulišu kako se u klubu već polako pripremaju na Halilhodžićev odlazak i stoga uveliko razmatraju potencijalna trenerska rješenja, a kao mogući kandidati da ga naslijede pominju se Mickael Landreau i Eric Carriere.

Za one koji ne znaju, Halilhodžić u Nantesu ima status legende zbog svega što je napravio u razdoblju od 1981. do 1986. godine kada je kao igrač nosio dres Kanarinaca. Ukupno je u dresu Nantesa u 163 nastupa postigao 93 pogotka i treći je najbolji strijelac momčadi svih vremena, a s ovim klubom je također bio i šampion Francuske.

Kao trener Halilhodžić je u Francuskoj ranije imao priliku još voditi Beauvais, Lille, Rennes i Paris Saint-Germain, okušao se još u Saudijskoj Arabiji, Turskoj, Maroku, kao i na klupama Japana, Alžira i Obale Slonovače.

U slučaju da napusti klupu Nantesa, za novim poslom ne bi trebao dugo tragati, jer već mjesecima postoji nekoliko klubova s kojima se dovodi u vezu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

Analiticar
Pametan je Vaha. Voli pare vise nego ista. Gdje god ode napravi neke dobre rezultate, onda se namjerno posvadja sa rukovodiocima kluba ili repke da bi dobio otkaz i otpremninu. Genijalac :)
3 0
Fce
Vrijeme je za pemzije koliko vec imas godina sta ce ti pare neces ih ponijeti na onaj svijet
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti