Vahid Halilhodžić ekspresno dobio ponudu koju će teško odbiti
Sprema li se Vaha za povratak klupskom fudbalu?

Nakon otkaza u Japanu

Vahid Halilhodžić ekspresno dobio ponudu koju će teško odbiti

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić nije dugo čekao na ozbiljnu poslovnu ponudu nakon otkaza u reprezentaciji Japana.

Prema pisanju kineskih medija, popularni Vaha je dobio ponudu tamošnjeg prvoligaša Shandong Lunenga s kojim je, navodno, već stupio u pregovore.

Shandong Luneng se trenutno nalazi na trećem mjestu kineske Superlige koju je u prošlosti osvajao četiri puta, a trenutno za ovaj klub nastupaju Graziano Pelle, Papiss Demba Cisse, Diego Tardelli...

Sadašnji trener Shandonga je Li Xiaopeng, a prije njega su na klupi ovog kluba sjedila brojna poznata trenerska imena poput Felixa Magatha, Radomira Antića i Mana Menezesa.

Ukoliko Halilhodžić prihvati poziv iz Kine, to će biti njegov povratak klupskom fudbalu, pošto je u posljednjih deset godina većinom obavljao posao selektora Obale Slonovače, Alžira i Japana. Posljednji klubovi koje je trenirao bili su Dinamo Zagreb (2010., 2011.) i Trabzonspor (2014.).

Poznavajući kineske prilike, Halilhodžiću je sigurno ponuđen bogat ugovor i u narednim danima bi se trebalo znati mnogo više o svemu.

Top Komentari

Kai Kaii
daj da napravimo neku akciju za ovoga vahu 70 godina a jos leti za parama umjesto ko svi penzioneri unuci, kafica , sah , ribolov a ono bi u Kinu malo mu hahahaha
6 24
Zulfikar Egzikutor
Koga boli karina za ovog smrada, neka ide u daleku Kinu da se davi smogom. U svakoj ekipi svakako dobije nogu u kratkom periodu. Tip prolupao, mane lijeka, raspad sistema.
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi