Zaccheroni o Vahinoj smjeni: Japanci su to planirali

Legendarni Italijan se oglasio

Zaccheroni o Vahinoj smjeni: Japanci su to planirali

Vijest o smjeni Vahida Halilhodžića je došla je kao grom iz vedra neba. Fudbalski savez Japana je našem stručnjaku uručio otkaz samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva, na koje je ujedno i odveo popularne Samuraje.

I sam Halilhodžić je bio prilično iznenađen, no ako pitate Italijana Alberta Zaccheronija, koji je također u prošlosti imao priliku voditi Japan, taj potez nije došao preko noći.

"Ne znam šta se dogodilo sa Halilhodžićem, ali uvjeren sam kako je Japanski fudbalski savez na neki način planirao tu odluku", kazao je Zaccheroni, koji danas vodi selekciju UAE-a, te pojašanjava:

"Oni se ne vodi instiktima, razmišljaju šta je najbolje za tim. A Vahin nasljednik je sad pred dilemom, nastaviti njegovim putem ili pokušati izgraditi novi identitet u kratkom razdoblju", istakao je Zaccheroni, prenosi Goal.

Zaccheroni je imao priliku Japan voditi od 2010. do 2014. godine.

"Strani trener se mora prilagoditi lokalnoj kulturi, on je na neki način gost, to je tajna uspjeha. No Nishino je domaće ime, on se neće morati prilagođavati."

Vaha je na klupi Japana bio od 2015. godine te je u 38 utakmica ostvario 21 pobjedu i osam poraza.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi