Vaha opet preuzima reprezentaciju? U Kataru su izveli malo čudo!

Halilhodžića čeka novi posao

Vaha opet preuzima reprezentaciju? U Kataru su izveli malo čudo!

A. Čaušević

Vahid Halilhodžić se specijalizirao za reprezentativni fudbal te bi ubuduće ponovo mogao obnašati neku selektorsku funkciju nakon posljednjih informacija da je kandidat za trenera selekcije koja je ostvarila odličan rezultat u Kataru. 

Halilhodžić je posljednji angažman imao na klupi Maroka s kojim se rastavo na neslavan način. Vaha se držao svojih principa, Marokanci su imali drugačije mišljenje i došao je sporazumni raskid.

Najbolji bh. trener je ostao bez posla svega dva mjeseca uoči Mundijala zbog čega mu je posebno bilo teško pratiti turnir u Kataru posebno ako se u obzir uzmu odlične igre i na kraju sjajno četvrto mjesto Lavova Atlasa.

Proslavljeni bh. stručnjak bi uskoro ponovo mogao na selektorsku stolicu i to reprezentacije iz Azije. Na tom kontinentu je već ranije vodio reprezentaciju Japana.

Prema nekim infromacijama Halilhodžić je kandidat da preuzme reprezentaciju Južne Koreje koja je redovan učesnik Svjetskih prenstava.

Oglasi

Navodno je Vaha putem svog predstavnika poslao CV korejskom savezu, a njegov protukandidat je čuveni Marcelo Bielsa.

Južna Koreja je u Kataru izvela pravo malo čudo, uspjela je proći grupu i zaigrati u osmini finala gdje je na kraju poražena od Brazila sa 4:1.

U grupnoj fazi su uspjeli odigrati neriješeno protiv Urugvaja te senzacionalno pobijediti Portugal što je na kraju bilo dovoljno za prolazak dalje.

Koreance je tokom Mundijala u Kataru predvodio Paulo Bento, ali je on odstupio sa te funkcije nakon eliminacije sa turnira pa je azijska selekcija u potrazi za njegovim nasljednikom.

Halilhodžić zna kako raditi sa Azijatima pošto je uspješno vodio i Japan. Sa Samurajima se bio plasirao na SP u Rusiju, ali je dobio otkaz pred turnir zbog neslaganja sa čelnicima Saveza.

Uspješni trener je prije Japana i Maroka uspješno vodio i reprezentacije Alžira s kojim je igrao osminu finala u Brazilu 2014. godine te Obalu Slonovače s kojim je također izborio plasman na Mundijal.

Top Komentari

nakopitam
Ovaj vrabcic je najveci prevarant medju svim trenerima. Gdje god ode on se namjerno posvadja i ceka otkaz da bi dobio otpremninu. Najgora sorta ljudi POHLEPAN i GLADAN. Ovakvi kao on su prodali bivsi fk velez i bijeli brijeg. KOD NJIH JE MARKA SVETINJA!
4 16
Caponi
Samo nek nije Bosna. Zar nisi nakupio miljona brate
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi