Čekao je trenutak za osvetu: Ziyech nije zaboravio Vahu, žestoko ga je ponizio na dočeku

Iza bh. trenera je težak mjesec

Čekao je trenutak za osvetu: Ziyech nije zaboravio Vahu, žestoko ga je ponizio na dočeku

A. Čaušević

Iza Vahida Halilhodžića je nekoliko izuzetno teških utakmica. Maroko kojeg je odveo na Svjetsko prvenstvo je bio briljantan i plasirao se u polufinale, a Vaha koji nosi velike zasluge za historijski uspjeh je pao u drugi plan.

Bez obzira što je imao fantastične rezultate marokanska javnost nikada nije prihvatila Halilhodžića, glavni razlog je njegov odnos prema nekim od najvećih zvijezda reprezentacije.

Glavni kamen spoticanja je bio Hakim Ziyech zbog kojeg je na kraju Vaha i dobio otkaz i to svega nekoliko mjeseci uoči Svjetskog prvenstva. Bh. trenera je naslijedio Walid Regragui i obavio odličan posao.

Ziyecha je Halilhodžić odstranio iz reprezentacije zbog neprofesionalnog odnosa i manjka discipline, a najopasniji marokanski igrač je nakon toga odlučio da više ne igra za repreznetaciju dok je bh. trener selektor.

[twitter]https://twitter.com/qss_nada/status/1605262597540163585[/twitter]

Kada je najboljem stručnjaku iz BiH uručen otkaz zvijezda Chelseaja je automatski vraćena u reprezentaciju i mora se prizanti da je ovaj fudbaler bio sjajan na Mundijalu.

Oglasi

Marokanci su na kraju osvojili četvrto mjesto, a u Rabatu su imali doček kao da su postali prvaci svijeta.

Tom prilikom Ziyech je iskoristio priliku da prozove Halilahodžića, uradio je to putem prijenosa dočeka na svom Instagram profilu.

Ziyech se uhvatio za uho kao da želi poručiti da ne čuje sve one koji su ga kritikovali. Mnogi Marokanci su ovaj gest protumačili kao poruku Vahi.

Na Mundijalu u Kataru je upisao nastupe na svih sedam utakmica. Postigao je gol i upisao asistenciju, a u susretu za treće mjesto protiv Hrvatske je nosio i kapitensku traku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U nekim izjavama Vaha je priznao da uopšte nije gledao utakmice Maroka tokom Svjetskog prvenstva što dovoljno govori koliko mu je bilo teško što nije u Kataru.

Lavovi Atlasa su četvrta selekcija koju je iskusni stručnjak odveo na smotru najboljih reprezentacija svijeta, a na kraju je učestvovao samo na Mundijalu 2014. godine gdje je Alžir odveo do osmine finala.

Top Komentari

a1ska
Nosio kapitensku traku = kao neki uspjeh. Upravo na toj utakmici je imao 150 izgubljenih lopti. Realni lik nije napravio ništa na prvenstvu. Njegov učinak bi pokrio bilo koji anonimni igrač iz Maroka. Nije da Vahu branim. Vaha je tvrdoglav i vjerotbo je grijesio sto je tjerao iz tima ovig lika, ali da je Maroko nešto dobio s njim u sastavu pa i nije bas.
6 2
saju701
Vaha je za ovog seljobera gospodin i ne vidim nista posebno u ovom naduvenku. Pod Vahom je Maroko imao 2-3 gola po utakmici a na VM jedva i gol da daju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti