Ono što je Petev proživio u Zenici je ništa naspram onoga što Vahi rade u Rabatu

Marokanci ga tjeraju

Ono što je Petev proživio u Zenici je ništa naspram onoga što Vahi rade u Rabatu

Edmir Škorić

Maroko u ovim momentima igra utakmicu 1. kola kvalifikacija za Afrički kup nacija protiv Južne Afrike.

Marokanci su u grupi K sa Liberijom, Južnom Afrikom i Zimbabveom. Prvi meč igraju na svom Moulay Abdallah stadionu u Rabatu protiv južnoafričke selekcije, koja je povela već u u osmoj minuti golom Lylea Fostera.

Domaći tim je favorit, ali gosti za sada imaju vodstvo, vidjet ćemo kako će se sve na kraju završiti. Međutim, ono što je u ovom trenutku posebno vidljivo jeste velika želja Marokanaca da bh. stručnjak ode iz reprezentacije.

Kada je u jednom trenutku Vaha uzeo loptu koju je brzo predao Hakimiju da ubrza napad svog tima, cijeli stadion je zviždao.

[twitter]https://twitter.com/MaghribShoot/status/1534979245176496128[/twitter]

Čini se da je Vaha izgubio podršku igrača, vodstva Marokanskog nogometnog saveza, ali i tamošnjeg naroda i javnosti i svi žele da ode sa klupe repreezntacije koju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Vaha zbog svojih stavova nema podršku Marokanaca, naročito ne nakon što je odbacio jednu od glavnih zvijezda Hakima Ziyecha, ali on se i dalje bori s tim pritiscima i ne odustaje, iako neki mediji u Maroku vjeruju da bi ga eventualni poraz večeras mogao koštati posla.

Pomalo nepravedno prema čovjeku koji je Maroko odveo na Svjetsko prvenstvo... Podsjetimo i to da ga je jedna žena nedavno napala nakon prijateljskog meča protiv SAD-a.

"Imamo sreće što igramo u Kataru. To je trenutak za pamćenje. Vidite Egipćane, prijatelje Alžirce, Obalu Slonovače. Svi oni su kod kuće, a vi ćete gledati svoj tim u Kataru", poručio je Halilhodžić nedavno, u želji da smiri nezadovoljnu masu.

Sva ova situacija malo podsjeća na slučaj u bh. reprezentaciji, gdje navijači uveliko traže odlazak Ivajla Peteva, koji je u Zenici dočekan "na nož" od strane BH Fanaticosa, koji su najavili bojkot i ranije napustili stadion, a Bugarinu poručili da ode sa klupe. Za razliku od Ivajla, Vaha ima dobre rezultate iza sebe, ali u Maroku je to narodu najmanje važno.

Top Komentari

*p!p!t@*
Ne može Petev čistit cipele Vahi. Yebo vas Petev u mozak ako ga imate...
22 1
PatriotaBiH
Sta je to Petev prozivio?Nije ga niko "klao" u Zenici.Novinaru ne pretjeruj.On da je castan covjek davno bi dao ostavku.
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti