Vahid Halilhodžić među prvima iskoristio novo FIFA pravilo

Pozvao Munira

Vahid Halilhodžić među prvima iskoristio novo FIFA pravilo

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić jedan je od prvih koji je iskoristio novo pravilo FIFA o promjeni sportskog državljanstva fudbalera.

FIFA je odlučila da igrači koji do 21. godine života nisu odigrali više od tri utakmice za jednu selekciju mogu zaigrati za drugu, pa je Halilhodžić nakon toga odlučio pozvati napadača Seville Munira El Haddadija.

Sjajni 25-godišnji napadač se našao na spisku za utakmice protiv Maroka i DR Konga i imat će priliku da debituje za zemlju svojih roditelja.

Munir je imao jedan nastup za selekciju Španije i to mu je onemogućilo da igra za Maroko, iako je imao veliku želju za tim 2018. godine.

Prethodno je prošao sve omladinske selekcije Crvene furije.

Promo

Top Komentari

Ivica_Osim8
Maroko jaci od nas ocm hahaha
5 1
Dobar,Los,Zao
Vaha imas li daha...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi