Vaha hrabro stao pred marokanske novinare: Ne volite me, ali ne volim ni ja vas

Cilj mu odlazak na Svjetsko prvenstvo

Vaha hrabro stao pred marokanske novinare: Ne volite me, ali ne volim ni ja vas

E. Škorić

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić ponovo je govorio bez dlake na jeziku.

Popularni Vaha trenutno je selektor Maroka, kojeg je nedavno odveo na Afrički kup nacija.

Marokanci su prije nekoliko dana odigrali 0:0 s Mauritanijom i bilo je dosta kritika na račun samog selektora Halilhodžića, ali i njegovim saradnika. On međutim i dalje potencira da je odlazak na Mundijal glavni cilj Maroka.

"Ovdje svi žele osvojiti Afrički kup nacija, do te mjere da će zanemariti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Predsjednik Saveza i vi ovdje (misli na novinare) se ne ljutite, ali niste sretni jer je Alžir pobijedio, a mi ne. Ne kažem, međutim, da ću na Afrički kup nacija otići kao da smo turisti, idemo tamo da napravimo što bolji rezultat, ali odlazak na Svjetsko prvenstvo je naš glavni cilj", rekao je Vaha, pa je dodao:

"Znam da me mnogi novinari ne vole, ne svi, ali želim reći da ni ja njih ne volim".

Halilhodžić je takođe kazao kako misli da će ostati selektor i kako će igra njegove reprezentacije biti sve bolja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi