Vaha nema dilemu: "Najbolji su na svijetu, samo da ego ostave po strani"

Komentarisao nastupe PSG-ovih zvijezda

Vaha nema dilemu: "Najbolji su na svijetu, samo da ego ostave po strani"

Edmir Škorić

Bivši trener PSG-a Vahid Halilhodžić govorio je zvijezdama francuskog kluba i istakao da je Lionel Messi danas "mnogo pametniji" igrač.

Vaha je nedavno dobio otkaz na klupi Maroka i neće biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Čelnici tamošnjeg Nogometnog saveza uplitali su mu se u posao, a on to nije mogao da dozvoli i na kraju je radije ostao bez posla.

Cijenjen je bh. stručnjak u svijetu, gdje god je radio ostavio je veliki trag, a tako je bio slučaj i u PSG-u. Vaha i danas prati mečeve Parižana i na svoj je način analizirao igru prvaka Francuske.

Lionel Messi mučio se pod vodstvom Mauricija Pochettina u svojoj debitantskoj sezoni u glavnom gradu Francuske. Bivši igrač Barcelone zabio je samo 11 golova u 34 utakmice u natjecanjima u sezoni 2021.-22., od kojih je samo šest u Ligue 1 (26 nastupa).

Pod novim trenerom Christopherom Galtierom, Messi izgleda daleko bolje, a Halilhodžić smatra da je to zbog njegove nove pozicije.

“Neymar igra više i traži lopte na dubini koju mu daje Messi. Argentinac izvodi recital u broju 10, u jednostavnoj igri i u pauzama. Smatram ga pametnijim igračem. Manje nosi loptu nego što je to bilo ranije u Barceloni. Messi je škola nogometa. Na ovoj poziciji, on više razmišlja dap omogne neymaru i Mbappeu hnego da zabija golove. Ovo je nova stvar koju sam vidio kod njega", kazao je Vaha, koji je to zaključio nakon što je odgledao derbi Lille - PSG, u kojem su Parižani slavili sa 7:1.

Lionel Messi (35) zabio je četiri gola u četiri utakmice za PSG ove sezone, od kojih su tri stigla u Ligue 1 u isto toliko nastupa. Zabilježio je gol i asistenciju u svom posljednjem nastupu u ligi protiv Lillea.

Unatoč Messiju, Neymaru i Mbappeu kojeg su imali na raspolaganju, PSG prošle sezone nije uspio daleko doći u Ligi prvaka. Ispali su u osmini finala od Real Madrida, ali ove žele napokon trofej.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Sastav je daleko najbolji na svijetu", rekao je Halilhodžić. "Nakon toga, to je i pitanje društvenih odnosa između igrača. Moraju se okupiti u zajedničkom projektu da svako ostavi svoj ego po strani i ostane na ovoj razini i u tom kolektivnom duhu. Ako je tako, ne vidim tim koji bi ih mogao spriječiti u ostvarenju njihovog sna. Mnogo toga se može dogoditi od sada do aprila - maja, ali pred njima je sjajna sezona", zaključio je Halilhodžić.

PSG za sada u ligi djeluje nezaustavljivo, doslovno se igraju njegovi nogometaši sa rivalima, ali pravi izazovi uslijedit će u Ligi prvaka i to u nokaut fazi, jer treba da se desi veliko čudo da ovaj tim ne prođe grupnu fazu.

Top Komentari

user1646942280
Isto bi se moglo kazat i za tebe Vaha. Vrhunski trener, ali taj isti ego je čudo.
5 1
Vaha nije egoista on je samo prinipijelan, on zeli samo da se postuju njegovi principi. Pa ipak Egoista ili Principjelan to mu dodje gotovo isto.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi