PSG brojao do sedam, ali ponašanje Mbappea i Neymara je privuklo najviše pažnje

Trijumf nad Lilleom 1:7

PSG brojao do sedam, ali ponašanje Mbappea i Neymara je privuklo najviše pažnje

Admin Čaušević

PSG je nastavio da demonstrira superiornost nad svojim protivnicima. U utakmici koja je bila derbi samo na papiru Lille je savaldan sa visokih 1:7.

Iako su pariški Prinčevi brojali do 7, ponašanje Neymara i Mbappea nakon trzavica protiv Montpelliera je privuklo najviše pažnje.

Sluteći po dešavanjima na terenu sve nesuglasice su između njih pošto su zajedno slavili golove, odlično sarađivali na terenu i sa osmijehom pozdravljali jedan drugog.

Mbappe je meč završio sa hat-trickom, dok je Neymar zabio dva gola te upisao dvije asistencije upravo francuskom superstaru.

PSG je već nakon 8 sekundi igre imao prednost budući da je Messi na fenomenalan način uposlio Mbappea koji je lobovao golmana.

Oglasi

Nakon niza propuštenih izglednih prilika novi gol je stigao u 28. minuti, a strijelac je bio Messi. Argentincu je to bio treći gol u sezoni.

Do kraja prvog poluvremena među strijelce su se upisali još Hakimi i Neymar. Gol Brazilca možete pogledati ovdje.

A na poluvremenu se moglo vidjeti kako Neymar tješi razočarane igrače Lillea na putu u svlačionici te je jasno da borbe nema.

Na startu drugog dijela Neymar je zabio na asistenciju Hakimija, dok dvije minute kasnije utješni gol za domaće postiže Bamba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Do kraja utakmice Mbappe je kompletirao hat-trick nakon što ga je oba puta na nesebičan način asistencijama ''ispoštovao" Neymar. Šesti gol poslije lijepe kombinacije pogledajte ovdje.

Inače, bila je ovo četvrta uzastopna ligaška utakmica PSG-a na kojoj je ovaj tim postigao najmanje pet golova. Posljednji tim kojem je to uspjela je Reims još u sezoni 1952/53.

Top Komentari

Hordas_00
Jel 1:6 ili 1:7 novinaru
5 0
Klicko
Samo u njemačkoj i francuskoj se zna ko je prvak 100% i prije nego krene sezona.Ovo treba ukinuti hahah
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi