Stigla i Vahina reakcija: Pokušat ću isto što i 2014. protiv Njemačke!

Selektor Maroka

Stigla i Vahina reakcija: Pokušat ću isto što i 2014. protiv Njemačke!

Eldar Ganibegović

U Dohi je danas održan žrijeb grupa za predstojeće Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Maroka koju s klupe predvodi naš stručnjak Vahid Halilhodžić igrat će u grupi F zajedno s reprezentacijama Hrvatske, Belgije i Kanade.

Konačno nam stiže i reakcija Vahida Halilhodžića.

"Ovo su reprezentacije s igračima koji mogu odigrati loše, a opet pobijediti na kvalitet. Nemamo što izgubiti. Stadioni ovdje su veličanstveni, travnjaci također. Moći ćemo razvijati dobru igru i kvalitetan fudbal", započeo je Vaha pa nastavio:

"Imamo viceprvaka svijeta (Hrvatska, op. a), najbolju ekipu Sjeverne Amerike (Kanada, op. a) i veliku momčad poput Belgije. Grupa je prilično teška. Moguća su iznenađenja. Na Svjetskom prvenstvu 2014. već sam igrao protiv Belgije i ona ima nevjerojatne igrače. Ždrijeb je vrlo težak i ovdje nema malih ekipa. Pokušat ću učiniti isto što sam pokušao i s Alžirom protiv Njemačke 2014. godine- Moramo vjerovati i pripremiti se za takmičenje."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Halilhodžiću je Maroko četvrta reprezentacija koju je odveo na Svjetsko prvenstvo, nakon Obale Slonovače, Alžira i Japana.

Ipak, samo je Alžir i vodio na Mundijalu i to 2014. godine, a ispao je od Njemačke u osmini finala rezultatom 2:1 nakon produžetaka. 

Top Komentari

prvenac
U principu ekipe iz Afrike i Azije igraju na domaćem terenu tako da i to pogoduje Vahi.
4 0
Arnel925
Ovaj Vahid nema pojma o životu ima najbolje igrače u Africi i opet na guzove prošao. Najboljem igraču neda da igra u reprezentaciji. Covjek je smjesan.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi