Vaha ponovo izazvao haos u Maroku: "Poslali smo mu kartu? Zaboravio sam da igra lijevom nogom"
Foto - EPA

Bh. trener ponovo u centru pažnje

Vaha ponovo izazvao haos u Maroku: "Poslali smo mu kartu? Zaboravio sam da igra lijevom nogom"

Midhat Šljivak

Bh. trener Vahid Halilhodžić pokušat će odvesti Maroko na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Marokanci u baražu za protivnika imaju DR Kongo, a utakmice su na rasporedu 25. i 29 marta.

Poziv i avionsku kartu za mečeve dobio je i defanzivac Sportinga iz Lisabona Zouhair Feddal, a zatim je za ovog fudbalera uslijedio šok.

Na popisu kojeg je prije nekoliko dana objavio bh. trener njegovog imena nije bilo, a Feddal nije mogao da vjeruje šta se dogodilo.

"Dobio sam poziv Fudbalskog saveza i čak su mi poslali avionsku kartu. Ostao sam šokiran kada sam vidio da moje ime nije na listi igrača. Još uvijek ne znam šta se desilo", rekao je fudbaler Sportinga.

[twitter]https://twitter.com/mlafootball/status/1504411058227847170[/twitter]

Odgovor mu je poslao Vahid Halilhodžić. Tvrdi da je zaboravio da Feddal igra lijevom nogom, a trebao mu je desni štoper i poziv je otišao igraču Valladolida Jawadu El Yamiqu.

"Zaboravio sam da je ljevak. Jesmo li mu poslali avionsku kartu? Ja ću je platiti. Može doći da vidi porodicu i da navija s tribina zajedno sa Soufianeom Rahimijem (još jedan igrač koji nije na spisku)", poručio je Halilhodžić.

Maroko u ovim utakmicama neće moći da računa i na dvije velike zvijezde. Hakim Ziyech (Chelsea) i Noussair Mazraoui (Ajax) na ratnoj nozi su s Halilhodžićem i ne žele igrati za nacionalni tim dok je on selektor.

Ziyech je bio na planiranom popisu za utakmice baraža, ali on ne želi da se vraća dok je Vaha u reprezentaciji Maroka.

Top Komentari

plemic
hajvan
2 2
markopolo
Koji trener danas ima jaja da uradi ovako nešto?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi