Slava mu trajala nekoliko dana, a onda ga svi zaboravili: Vaha je pokazao kakav je gospodin!

Ez Abde će dobiti novu šansu

Slava mu trajala nekoliko dana, a onda ga svi zaboravili: Vaha je pokazao kakav je gospodin!

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Abdessamad Ezzalzoui krajem prošle godine neočekivano je dobio šansu u prvom timu Barcelone.

Xavi je zbog povreda nekoliko prvotimaca odlučio da pruži priliku igračima iz Barce B, a pojedini su to itekako iskoristili.

Šansu u prvom timu Barcelone dobio je i Ez Abde koji je odigrao nekoliko odličnih utakmica, te je pokazao da se radi o itekako talentovanom fudbaleru.

Svojim igrama je početkom januara dobio i poziv Vahida Halilhodžića u reprezentaciju Maroka za Afrički kup nacija, ali je sve na kraju šokirao nakon što je odlučio da odbije poziv i ostane u Barceloni.

Ez Abde je tada poručio da se želi fokusirati na Barcelonu, no jasno je bilo da tu postoji drugi razlog. Njega je kontaktirao Fudbalski savez Španije i ponudio mu da igra za ovu zemlju što je on tada odlučio da prihvati.

Međutim, ubrzo nakon toga sve je krenulo nizbrdo za njega. Barcini prvotimci su se oporavili, a klub je doveo i nekoliko pojačanja u januaru zbog čega je Ez Abde izgubio mjesto u prvoj ekipi i vraćen je u Barcu B.

Oglasi

Marokanac je nestao preko noći sa fudbalske scene i očito je shvatio kakvu grešku je napravio što je odbio poziv Halilhodžića da nastupi za svoju domovinu na Afričkom kupu nacija.

Španski mediji prenose da je Ez Abde poručio FS Maroka da mu je žao zbog svega što se desilo i da želi da igra za tu reprezentaciju. Španci su očito odustali od njega nakon što je izgubio mjesto u prvoj ekipi Barcelone, te mu je Maroko izgleda ostao jedini izbor.

Ez Abde je i na Instagramu objavio story u majici reprezentacije Maroka i napisao je "uskoro" čime je potvrdio da će ponovo biti na spisku ove selekcije.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst "ez.abde 9min SOON"

Maroko krajem ovog mjeseca očekuju odlučujuće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i očito je da je Vaha odlučio da pozove i Ez Abdea kako bi njegov tim bio u što jačem sastavu.

Vahin tim igra baraž za odlazak na SP protiv Konga. Prva utakmica igra se 23. marta u Kongu, dok je revanš meč na rasporedu 29. marta u Maroku.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Ovaj ce za par godina biti zvjezda Tuzla City
6 3
19211921
To da je odlucio igrati za spaniju su samo nagadjanja. Momak ima 19 godina, iz kluba su napravili ogroman pritisak kao i na sve africke nogometase opcenito u europi i on je uradio sta je uradio. Kaznjavati ga nepozivanjem itd bi bilo ludo a vaha je pametan covjek
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi