Nakon ove objave Marokanaca, više nema nikakve dileme o sudbini Vahida Halilhodžića

Zakazana press konferencija

Nakon ove objave Marokanaca, više nema nikakve dileme o sudbini Vahida Halilhodžića

E. Ganibegović

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić odveo je Maroko na Svjetsko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Kataru. 

Četvrta je to selekcija, nakon Obale Slonovače, Alžira i Japana koju je Vaha odveo na Mundijal, no samo je Alžirce vodio na završnoj smotri i to u Brazilu 2014., s obzirom na to da su ga Obala Slonovače i Japan otpustili nakon velikog uspjeha.

Na pragu toga je bio i u Maroku. Čelnici tamošnjeg Fudbalskog saveza petljali su se tamo gdje im nije mjesto, tražeći od Halilhodžića da vrati u ekipu zvijezde koje je izbacio zbog određenih nesuglasica, a Mazroui je na kraju i vraćen, dok je Ziyech definitivno rekao "ne" nacionalnom timu dok ga vodi naš Mostarac.

Ipak, sada su Marokanci objavili vijest koja definitivno ukazuje na to da će Vaha ostati se selektor reprezentacije ove afričke zemlje.

"Selektor Vahid Halilhodžić održat će konferenciju za novinare u srijedu, 25. maja. Press konferenciju pratite uživo na našem Youtube kanalu i Facebook stranici", napisali su na Twitteru.

Na toj press konferenciji Vahid Halilhodžić objavit će spisak reprezentativaca na koje računa na junskim utakmicama.

Marokanci prvo drugog juna igraju prijateljsku utakmicu protiv SAD, a sedam dana kasnije domaćim duelom protiv Južne Afrike započinju kvalifikacije za Afrički kup nacija.

Nakon toga, 13. juna gostuju Liberiji, šest danas kasnije dolazi Zimbabve, a protiv istog protivnika u gostima igrat će za kraj junskih akcija 27. dana u mjesecu.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu Maroko će igrati u grupi F zajedno s reprezentacijama Belgije, Hrvatske i Kanade, a prvu utakmicu odigrat će protiv Hrvatske 23. novembra. 

Promo

Top Komentari

VELEZ
Vi svaka dva sata kazete da je odlucena njegova sudbina ahahahah
6 0
enko
To Vaha imaas ti principe i bosnjackog inata i daha.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi