Iz Luksemburga nakon Koševa poziv stigao i na Grbavicu
Selimović u duelu protiv Zrinjskog u Mostaru

Stameni defanzivac nije se pretjerano naigrao ove sezone

Iz Luksemburga nakon Koševa poziv stigao i na Grbavicu

Dva imena iz našeg prvenstva našla su se na spisku selektora nogometne reprezentacije Luksemburga.

Dva poziva su stigla u naš glavni grad, tačnije u FK Sarajevo i FK Željezničar. Naime, Luc Holtz je pozvao prvotimca FK Sarajevo Mirza Mustafića, te iz FK Željezničar Vahida Selimovića.

Mustafić je ranije nastupao za omladinske selekcije Luksemburga, zatim obukao dres BiH, no vratio se sada u reprezentaciju Luksemburga.

Dobio je poziv u završnici sezone, o čemu je jučer govorio za SportSport.

"Hvala vam puno na čestitkama! Zaista nisam puno razmišljao o pozivu za reprezentaciju. Sav svoj fokus sam stavio na klub i zacrtane ciljeve, te da pružim što bolje partije.

Dobio sam poziv od selektora, rekao mi je da računa na mene u narednim utakmicama protiv Francuske i Belgije. Bilo mi je veliko zadovoljstvo, pristao sam odmah i zadovoljan sam da je prepoznao moj kvalitet".

Oglasi

Poziv je dobio i Selimović koji je već ranije pozivan u reprezentaciju.

Vahid Selimović
Vahid Selimović FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

14 nastupa
12 kao starter
4 žutih kartona
1 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

Na Grbavici se nije naigrao ove sezone, ali ima važeći ugovor, no moguće je da neće ostati stanovnik naše zemlje.

Selimović je za reprezentaciju Luksemburga upisao 11 nastupa uz jedan pogodak, a ranije je nastupao za U-19 reprezentaciju Srbije.

Za Plave je Selimović upisao 11 nastupa uz jedan pogodak, a više je u centru pažnje bio zbog dva crvena kartona, te nesvakidašnjeg autogola protiv Zvijezde 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranije je nastupao u Sloveniji, Francuskoj, Grčkoj, Kipru..

Treba dodati da Luksemburg u svojim redovima ima i nogometaše iz Borussije Monchengladbach, Metza, Magdeburga, St. Paulija, Mainza, Bayern Munchena...

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti