Vahin Nantes predstavio veliko pojačanje za narednu sezonu

Lafont u Nantesu

Vahin Nantes predstavio veliko pojačanje za narednu sezonu · Zvanično

E. Škorić
Teme:

Kako se i najavljivalo, mladi golman Alban Lafont (20) napustio je Fiorentinu i postao je zvanično član francuskog Nantesa.

Nantes je danas objavio kako je postignut dogovor s Fiorentinom o transferu 20-godišnjeg čuvara mreže.

Sa samo 16 godina je Lafont branio u Ligi 1, postavši najmlađi golman koji je upisao minute u nekom meču francuskog prvenstva, a 2018. je iz Toulousea prešao u Fiorentinu.

Nakon sezone u Firenci, odlučio se vratiti u Francuskku i potpisati za Nantes kojeg s klupe vodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Golman i njegov otac su posljednjih dana u medijima govorili kako on nije sretan u Italiji i samo je bilo pitanje trenutka kada će napustiti Firencu.

Detalji transfera nisu poznati, a Fiorentina će na njegovo mjesto dovesti Dragowskog, koji je briljirao na golu Empolija prošle sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi