Kita stao pred novinare i riješio sve dileme: Poznata je Vahina sudbina u Nantesu!

Definitivna odluka o bh. stručnjaku

Kita stao pred novinare i riješio sve dileme: Poznata je Vahina sudbina u Nantesu!

A. Čaušević

Gdje je god radio zbog svog karaktera i načina rada Vahid Halilhodžić je znao imati nesuglasica sa svojim nadređenim. 

Halilhodžić je prošle sezone preuzeo Nantes i spasio Kanarince od ispadanja u Ligue 2, međutim nije se slagao sa načinom kako se klupsko rukovodstvo ponašalo na transfer pijaci.

Iskusnom bh. stručnjaku su radili iza leđa i dovodili te prodavali igrače koje on nije želio zbog čega je postojača mogućnost da napusti klupu.

Ipak, od toga neće biti ništa što znači da će Bosna i Hercegovina i sljedeće sezone imati jednog trenera u Ligama petice.

Frank Kita, generalni direktor Nantesa s kojim je Vaha imao najviše nesuglasica, je na današnoj press-konferenciji kazao kako će stručnjak rodom iz Jabalnice i dalje sjediti na klupi bivšeg prvaka Francuske.

"Ulazimo u novu sezonu s trenerom koji je spasio klub od potonuća od oktobra 2018. i presretni smo", rekao je Kita te dodao:

"Vahid Halilhodžić radi odličan posao, imali smo predobre rezultate. Okrenuli smo stranicu, počinjemo novu sezonu. Sigurno će biti na klupi u Lilleu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Halilhodžić s Nantesom ima ugovor do 2020. godine. Od dolaska na klupu u oktobru prošle godine uradio je odličan posao, a ekipa je sezonu završila na 12. mjestu.

Inače, nova sezona Ligue 1 počinje 10. augusta, a Nantes će gostovati Lilleu.

Top Komentari

Kiss
da hoće on sa božjom pomoću preuzeti reprezentaciju pa da se uvede red i disciplina,jer je čovjek od karaktera ali da mu se niko ne miješa.Odnah bi prošli kvalifikacije pa čak i sad
10 0
VenamaHrabrih
Pa dobro, "novinaru", imas li ti ikakve škole? Prvo; nije Frank Kita, nego Valdemar Kita, a drugo; ne trenira Vaha Lil, nego Nant. De to, časom, promijeni i nemoj da te više uhvarim u gluposti.
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi