Vahin nasljednik poručio: Možemo pobijediti svakoga

Novi selektor Japana spreman za Mundijal

Vahin nasljednik poručio: Možemo pobijediti svakoga

Fudbalski savez Japana donio je (iznenadnu) odluku da sa mjesta selektora A reprezentacije ove zemlje smijeni Vahida Halilhodžića i to svega dva mjeseca uoči početka Svjetskog prvenstva.

Za novog selektora popularnih Samuraja izabran je Akira Nishino, 63-godišnji stručnjak koji je u prošlosti već bio na klupi japanske reprezentacije, a vodio je i nekoliko klubova u toj zemlji. Od 2016. godine obavljao je funkciju tehničkog selektora u reprezentaciji Japana.

Na predstavljanju je Nishino poručio da jedva čeka početak Mundijala, te da njegov tim može stvoriti probleme svakoj selekciji s kojom će se sastati u grupi.

"Želimo da prođemo grupu, naravno. To je naš prvi cilj i mislim da ćemo biti sposobni da ga i ostvarimo. Nema sumnje da možemo pobijediti svakog rivala", rekao je Nishino na konferenciji za medije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Japan će u grupi igrati sa Senegalom, Poljskom i Kolumbijom i svakako nije bez šansi da se domogne drugog kruga, što bi se smatralo velikim uspjehom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi