Vahini "Plavi samuraji" na Mundijalu u dosad najoriginalnijim dresovima

Dres Japana za Svjetsko prevnstvo je istinsko remek djelo

Vahini "Plavi samuraji" na Mundijalu u dosad najoriginalnijim dresovima

Na predstojećem Mundijalu u Rusiji moći će se vidjeti neki zaista sjajni dresovi. Sponzori i proizvođači sportske opreme su se potrudili kako bi reprezentacijama osigurali što ljepše i zanimljivije dresove izrađene od najmodernijih materijala.

Ipak, dres u kojem će selekcija Japana nastupati u Rusiji je sasvim druga priča - pravo remek-djelo. Do pojave fotografija dresa Japana mislilo se da se dres Nigerije ističe od svih ostalih, ali dres "Samuraja" je zaista specifičan.

Čitav dres izgleda zaista sjajno, ali posebno se ističu brojevi, zbog kojih su se mnogi već "zaljubili" u prvu garnituru dresova u kojoj će izabranici Vahida Halilhodžića igrati na Mundijalu u Rusiji.

Naime, za brojeve je izabran zaista originalan "dezen", a isti su ukrašeni ilustracijama inspirisanima popularnim japanskim "anime" crtićima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi