Vainqueur: Pjanić je genije, impresionirao me!

Francuz o bh. reprezentativcu

Vainqueur: Pjanić je genije, impresionirao me!

Francuski internacionalac William Vainqueur za "Foot Magazine" govorio je o dosadašnjem periodu u Romi. 

Vainqueur je u Romu dospio u ljetnom prijelaznom roku iz Dinamo Moskve i ove sezone nije u prvom planu trenera Luciana Spallettija, međutim  unatoč tome u rimskom klubu se dobro osjeća i ističe da mu je zadovoljstvo dijeliti svlačionicu sa igračima poput De Rossija, Pjanića, Tottija...

"Moram priznati da sam zadovoljan sa svojom sezonom u Romi, uglavnom jer sam okružen sa velikim igračima kao što su De Rossi, Pjanić, Keita, Maicon, Nainggolan, i naravno Totti. On me oduševio čim smo se upoznali, a odličan je i Nainggolan. Mislim da je malo koji igrač tehnički moćan kao on i po mom mišljenju može bez problema igrati u timovima poput PSG-a i Real Madrida", kazao je Vainqueur u razgovoru za belgijski magazin, dodavši:

"Pjanić? Uz Tottija me i on posebno impresionirao. Genije je. Zadovoljstvo je igrati s njim i za njega nema granica", istakao je 27-godišnji Vainqueur.

Francuz priznaje da nije jednostavno igrati u Romi. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovdje je veliki pritisak. Kada stvari idu dobro, kao sada, navijači će te ostaviti na miru, ali kada krene loše, onda je situacija znatno drugačija. Rimski derbi je ovdje jedinstven događaj. Kada pobijedite možete raditi ono što želite u gradu, navijači će biti uz vas i nećete morati čak ni račun u restoranu plaćati", istakao je Vainqueur. 

Za one koji ne znaju, Vainqueur je svoju karijeru započeo u Nantesu i osim Dinama i Rome još je nastupao za Standard iz Liježa. Bio je također član U19 i U21 reprezentacije Francuske.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi