Preokretom na Mestalli okončana 2021. godina

Pred 30.000 gledalaca

Preokretom na Mestalli okončana 2021. godina

E. Ganibegović

Upravo je završena posljednja utakmica u Ligama petice za 2021. godinu.

Valencia je u 19. kolu španske Primere dočekala Espanyol, a gosti su nakon preokreta slavili s 1:2.

U 9. minuti Hugo Duro je imao prvu šansu na meči, ali pogađa stativu. To je bilo skoro sve što se imalo izdvojiti iz prvog dijela igre.

Na otvaranju drugog dijela Raul de Tomas u velikoj šansi za goste, ali ide to malo iznad gola. Pet minuta kasnije domaći preko Alderetea stižu do pogotka.

Minuta 83. donosi nam penal i drugi žuti karton za Dura, te domaći ostaju s 10 igrača, što su Katalonci znali iskoristiti da dođu do punog plijena.

Prvo je Raul de Tomas realizirao penal za 1:1, da bi u 89. minuti Javi Puado pratio sjajan centaršut i savršeno pogodio glavom za tri boda svog tima.

Oglasi

Mogla je Valencia i do boda, ali Iranzo u drugoj minuti sudijske nadoknade pogađa samo prečku.

Espanyol je ovom pobjedom stigao na 9. mjesto s 26 bodova, samo dva manje od osme Valencije i sedme Barcelone.

U narednom kolu Valencia gostuje kod Real Madrida, dok će Espanyol dočekati Elche.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 19. kolo:

Valencia 2:1 Espanyol (Alderete 51'; de Tomas 83 (P), Puado 89')

Top Komentari

Vienner
Smradovi od kluba vodis do 83 minute i pravis penal drugi zuti karton Hugo Duro amaterski ko je gledao amater koji ce ostat do kraja karijere u nizerazrednim klubovima radi ovog vecerasnjeg poteza
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi