Očekuje nas sjajan meč: Poznati sastavi za posljednji meč godine

Meč španske Primere

Očekuje nas sjajan meč: Poznati sastavi za posljednji meč godine

E. Ganibegović

Danas se igra posljednji meč u 2021. godini kada su u pitanju najbolje evropske lige.

Jedinu utakmicu u takozvanim Ligama petice odigrat će Valencia i Espanyol i to od 16:15 sati po centralnoevropskom vremenu, a poznate su i početne postave za ovaj duel 19. kola španske Primere.

Za Valenciju će istrčati sljedećih 11: Cillessen; Thierry, Alderete, Guillamón, Jesús Vázquez; Wass, Soler, Helder Costa; Hugo Duro, Guedes i Maxi Gómez, dok će Espanyol nastupiti u sastavu:

Diego López; Aleix Vidal, Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa; Keidi, Darder, Embarba, Nico Mr, Loren, Raúl de Tomás.

Oglasi

Valencia je trenutno na 8. mjestu s 28 osvojenih bodova, no iznad njih Barcelona ima isto toliko, Real Sociedad i Atletico Madrid imaju bod više, dok je na 4. mjestu Rayo Vallecano s 30. Dakle, sve njih bi, u slučaju pobjede, Valencia preskočila.

Espanyol je također u jednoj komotnoj poziciji. Na 11. mjestu s 23 boda su osam poena iznad zone ispadanja u kojoj se nalaze Alaves (15 bodova), Cadiz (14) i Levante (8).

Pobjedom bi godinu završili na 9. mjestu, iza današnjeg protivnika, s obirom na to da bi preskočili Athletic Bilbao (24 boda) i Villarreal (25 bodova).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oba tima uoči ove utakmice suočavaju se s velikim brojem povrijeđenih igrača. Zbog koronavirusa u Valenciji neće biti Alderetea, Diakhabyja, Gaye, Jasona i Marcosa, zbog povreda će izostati Paulista i Lato, dok je Račić suspendovan. Foulquier je također pod upitnikom zbog ozljede.

Koronavirus napravio je problem i katalonskoj ekipi, pa će tako izostati Calero, Garcia i Vadillo, dok je Lopez povrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi