Ne pamti se uzbudljiviji gradski derbi u Španiji

Levante - Valencia 3-4

Ne pamti se uzbudljiviji gradski derbi u Španiji

Edmir Škorić

Susreti Levantea i Valencije uvijek privlače pozornost zbog toga što je riječ o dva tima iz istog grada.

Znalo je i ranije u mečevima ovih rivala da bude uzbuđenja, dosta pogodaka, no ne pamti se meč kakav je večeras viđen. Valencia je s 4:3 slavila u gostima kod gradskog rivala, te potvrdila sjajnu formu u kojoj se nalazi.

Sjajni Šišmiši su nakon ove pobjede stigli do sedmog mjesta s 28 bodova, preskočivši Barcelonu, dok je Levante ostao prikovan za dno sa samo osam bodova nakon 18 kola i uveliko su ih proglasili drugoligašem od naredne sezone.

Domaćin sjajno otvara meč i preko Campane u 21. minuti dolazi do 1.0, a ubzro Marti pogađa za 2:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tek pri odlasku na odmor Guedes smanjuje na 2:1, a onda veliki preokret u drugom dijelu. Soler postiže dva gola za 3:2, Guedes novim golom u 85. minuti povisuje na 4:2, a Bardhi u nadoknadi smanjuje, no ostaje 4:3.

Top Komentari

capslockenter
Al pazi highlights iz 2019. godine...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi