Malezijski sultan kupuje slavni klub, platit će ga 488 miliona eura

Želi da spriječi agoniju

Malezijski sultan kupuje slavni klub, platit će ga 488 miliona eura

E. Škorić

Sultan Ibrahim, prijestolonasljednik Johora, jedne od 13 država u Maleziji, planira da kupi bivšeg španskog prvaka Valenciju.

Valencia se nalazi u teškoj situaciji već izvjesno vrijeme. Njome sedam godina vlada singapurski milijarder Peter Lim, ali situacija je u posljednje vrijeme izmakla kontroli.

Zbog neregularnih transfera Singapurćanina, UEFA i FIFA istražuju Valenciju, kojoj prijeti borba za opstanak.

Zbog toga je Tunku Ismail Sultan Ibrahim spreman uložiti velik novac i zaustaviti višegodišnju agonju, koja je kulminirala prije početka ove sezone, kada je tim ostao bez većine ključnih igrača.

"Moj motiv nije novac, već stvaranje povijesti i slave. Nisam nov u nogometu, osnovao sam klub JDTFC i od kandidata za ispadanje od njega sam napravio prvaka u svojoj zemlji, u osam godina osvojio sam 16 trofeja. Ovaj je klub jedan od najvećih u Južnoj Aziji i jedan od najvećih u cijeloj Aziji," rekao je Sultan Ibrahim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prema španskim medijima, Lim je spreman prodati Valenciju jer je, između ostalog, u dobrim odnosima s malezijskim sultanom.

"Želim proširiti carstvo, raširiti krila i juriti u nove izazove. Nisam osoba koja će promijeniti tradiciju ili klupski grb. Ja sam za slavu, za uspjeh, za povijest. Ovom klubu treba neko ko zna nogomet, ko je gladan uspjeha, neko ko razumije koliko je Valencia sjajna. Prvi korak bio bi vratiti nogometne ljude u Valenciju", kazao je Ibrahim.

Top Komentari

WOLF20
Hajde legendo ucini sismise opet mocnim... Kad se sjetim Mendiete, Claudio Lopeza, Canizaresa
8 2
malezija
To je moj pajdo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi