Drama na Mestalli i veliko slavlje: U 93. minuti Valencia je gubila 2:0...

Remi Valencije i Mallorce

Drama na Mestalli i veliko slavlje: U 93. minuti Valencia je gubila 2:0...

E. Škorić

Valencia je nakon velike borbe uspjela osvojiti makar bod protiv Mallorce (2:2).

Nema nikakve sumnje da je Valencia prije meča planirala osvajanje sva tri boda, no kako su se stvari odvijale - ne čudi što je Mestalla "buknula" u 98. minuti kada je stigao pogodak za 2:2.

Gosti su imali 2:0 na poluvremenu, pošto su golove postigli Angel u 32. minuti te Diakhaby autogol u 38. minuti.

Mallorca je u 55. minuti ostala s igračem manje jer je isključen Lee Kang-in zbog dva žuta kartona, a to je na koncu Valenciji najviše pomoglo da se vrati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 93. minuti Guedes je smanjio na 2:1, a onda nakon sjajne akcije Gaya u 98. minuti zabija za 2:2. Valencia je 10. na tabeli sa 13 bodova, Mallorca 12. sa bodom manje od svog rivala.

Šišmiše čeka teško gostovanje ko Betisa u Sevilli, dok će Mallorca također imati težak posao jer će dočekati Sevillu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi