Valencia nakon preokreta savladala Levante

Povratak otpisanih

Valencia nakon preokreta savladala Levante

E. Čaušević

Fudbaleri Valencije večeras su u sjajnoj utakmici pobijedili Levante sa 4:2 u meču prvog kola La Lige.

Šišmiši su se rasuli na kraju prošle sezone jer se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i bili su primorani prodati većinu prvotimaca. No, i pored toga Valencia je uspjela da dođe večeras do pobjede.

Gosti su fantastično otvorili utakmicu i poveli već u prvoj minuti kada je Morales pogodio za 0:1. Međutim, Valencia je poravnala na 1:1 u 12. minuti, a gol je zabio Gabriel.

No, Levante samo osam minuta kasnije ponovo dolazi do vodstva. Miramon je asistirao, a gol za 1:2 ponovo postiže Morales.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia nije odustajala nakon primljenog gola i u finišu prvog dijela došla je do poravnanja. Lee je ovaj put asistirao, a gol za 2:2 zabija Gomez.

U nastavku meča Šišmiši su stigli do potpunog preokreta. Prvo je u 75. minuti Vallejo zabio gol za 3:2, a isti igrač je u četvrtoj minuti nadoknade stavio tačku na ovu utakmicu i postavio je konačnih 4:2.

Top Komentari

jony1919
Još od 2008. godine Valenciju trese finansijska kriza zbog loših predsjednika i lošeg vođenja kluba. Od 2010. se prodaju glavni igrači, David Villa je prvi otišao, a za njim David Silva, Juan Mata itd...kada je u ljeto 2014. Peter Lim kupio klub očekivalo se da će se klub ustabiliti i vratiti se u vrh španskog fudbala, ali ne.. trenutno se ispostavlja da je Lim jedna ogromna fudbalska neznalica koja je kupila klub samo da bi zarađivao novac od prodaje igrača i taj isti novac trpao sebi u džep, uz minimalna moguća ulaganja..klasična diktatura, prodao je ili otjerao svakog ko bi rekao ijednu riječ protiv njega..ovog ljeta je baš pretjerao u tome; prodao je Ferrana, Coquelina i Rodriga te poklonio Pareja, a nije doveo NIKOG!! Ali Valencia je klub koji je uvijek imao INAT! Uvijek su se vraćali iz pepela pa tako će biti i sada..nekolicina golobradih mladića je sinoć zaigralo i pokazali s da se na njih može itekako računati za budućnost..a Lim...me neće ni on živjeti vječno..AMUNT VALENCIA!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi