Valencia odlučila otkupiti Kondogbiju
Foto: EPA

Za 25 miliona eura

Valencia odlučila otkupiti Kondogbiju

Francuski fudbaler Geoffrey Kondogbia od ljeta će i službeno biti igrač Valencije. 

Kondogbia je u Valenciju stigao ovog ljeta na posudbu iz Intera, a španski klub je nakon svega nekoliko mjeseci odlučio iskoristiti klauzulu i otkupiti ugovor za svotu od 25 miliona eura.

Inostrani mediji prenose da je između dvije strane dogovorena četverogodišnja saradnja, što znači da će Kondogbia u Valenciji ostati do 2022. godine, a u ugovoru će imati otkupnu klauzulu u visini od 80 miliona eura. 

U klubu sa Mestalle su prezadovoljni onim što je dosad Kondogbia pokazao u dresu Valencije. Jedan je od najzaslužnijih za sjajne partije Šišmiša u La Ligi, a na sedam utakmica u ligi je postigao dva gola i zabilježio jednu asistenciju. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Kondogbia je pored Intera i Valencije u svojoj dosadašnjoj fudbalskoj karijeri igrao još za Lens, Monaco i Sevillu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi