Realovih 11 za Mestallu: Šta je to spremio Zidane bez dvije zvijezde?

Madriđani su favoriti

Realovih 11 za Mestallu: Šta je to spremio Zidane bez dvije zvijezde?

E. Škorić

Real Madrid večeras gostuje na Mestalli ekipi Valencije i želi da nastavi pozitivan niz u La Ligi, ali neće biti lako, bez obzira što Realov domaćin odavno nije na pravoj razini.

Zidane mora sastaviti tim bez dvije zvijezde koje su pozitivne na koronavirus i nema ih u rosteru, a to su brazilski veznjak Casemiro, zadužen uglavnom za prekide protivničkih napada, ali i Eden Hazard, koji je nedavno počeo da "liči na sebe", pa je počeo da se isplaćuje nakon što je prethodno mjesecima bio van forme.

Militao je također otpao zbog koronavirusa, ali svejedno vjeruje se da Real može do pobjede i bez nabrojanih igrača, jer svejedno će Zidane imati strašan tim na terenu.

Branit će Courtois, ispred će igrati Varane i Ramos kao štoperi, Mendy i Vazquez kao bekovi, u vezi Valverde, Kroos i Modirć, po krilima Vinicius Junior i Asensio i u vrhu napada Benzema.

Nije isključeno da možda Zidane umjesto Asensia pruži priliku Rodrygu, talentovanom Brazilcu koji je Madriđanima donio veliku pobjedu protiv Intera u trećem meču Lige prvaka.

Susret na Mestalli igra se od 21 sat, a Real ima priliku da pobjedom ponovo zauzme vrh tabele. Kraljevi imaju skor 5-1-1 i 16 bodova, bod manje od Atletica i Real Sociedada. Valencia ima samo osam bodova i u prethodne četiri utakmice u lig je bez pobjede uz tri poraza.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na prošla dva meča Real je Valenciju slavio sa po 3:0 i 3:1. Ovaj drugi rezultat ostvaren je okviru polufinala Superkupa u Jeddahu, a tada su golove za Real postigli Kroos, Isco i Modrić. U posljednjem međusobnom okršaju Reala i Valencije (3:0) Benzema je dao dva, a Asensio jedan gol.

Uzme li se u obzir sve nabrojano, nije ni čudo da je Real favorit na ovom gostovanju, a kvotra je zaista primamljiva, barem u MOZZART kladionici. Kompletna ponuda za meč Valencia - Real nalazi se OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi