Valencia savladala Betis i uključila se u borbu za Ligu prvaka
Guedes je bio strijelac oba gola za Valenciju

Šišmiši igraju odlično u posljednje vrijeme

Valencia savladala Betis i uključila se u borbu za Ligu prvaka

S. Pašalić

Betis je u 33. kolu španske Primere ugostio na svom terenu Valenciju i upisao poraz rezultatom 2:1.

Bila je ovo utakmica od velikog značaja za oba tima, Betis je pobjedom želio doći do pozicija koje vode u Evropsku ligu, dok bi Valencija s tri boda ušla u borbu za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Betis je puno bolje otvorio utakmicu i napadao je konstantno na gol Valencije, a nakon što domaći nogometaši nisu uspjel iskoristiti svoje prilike, gosti su pred kraj poluvremena iskoristili jednu svoju i stigli do vodstva.

Igrala se 45. minuta kada je Goncalo Guedes sjajnim šutem sa 20-tak metara postigao gol za vodstvo Valencije od 1:0.

Već na samom početku drugog poluvremena, u 49. minuti isti igrač je iz veoma slične situacije povećao prednost Valencije na 2:0.

Nakon toga je Betis napadao na gol Valencije, a u 78. minuti su uspjeli postići gol kada je Lo Celso sa bijele tačke pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je u 83. minuti ostala sa deset igrača nakon što je Rodrigo dobio crveni karton, ali su gosti ipak do kraja uspjeli sačuvati svoju prednost i slaviti sa 2:1.

Šišmiši se sada nalaze na 5. mjestu i imaju 52 boda, samo dva boda manje od Getafea koji je na 4. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi