Valencia slavila protiv Levantea uz diskutabilne sudijske odluke

Trijumf Šišmiša

Valencia slavila protiv Levantea uz diskutabilne sudijske odluke

Valencia je večeras pobijedila na Mestalli Levante sa 3:1 u okviru španske La Lige.

Popularni Šišmiši bili su bolji rival na ovom meču i više su prijetili, ali treba treći da su na kraju do trijumfa stigli zahvaljujući diskutabilnim sudijskim odlukama.

Domaći su do vodstva došli u 17. minuti golom Santija Mine, ali samo pet minuta kasnije Postigo je postigao gol za izjednačenje gostiju. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo loših odluka glavnog sudije. Prvo je u 64. minuti poništen čist gol Levanteu, a samo minut kasnije Vietto je pogodio za novo vodstvo domaćih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je bio vjerovatno i presudan gol na ovom meču jer je Valencija do kraja igrala mnogo rasterećenije i došla do još jednog pogotka i to preko Pareja koji je gol dao iz apsolutno nepostojećeg penala. Simone Zaza je napravio čist faul u napadu, ali je na kraju dosuđen penal za domaće.

Valencia se nakon ove pobjede vratila na 3. mjesto jer sada ima bod više od Real Madrida, a Levante je 17-ti sa 20 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi