Coutinho i Rakitić utišali Mestallu: Barcelona u finalu Kupa Kralja
Nova šansa za trofej pruža se katalonskom velikanu (Foto: EPA)

Trijumf Katalonaca

Coutinho i Rakitić utišali Mestallu: Barcelona u finalu Kupa Kralja

M. Šljivak

Fudbaleri Barcelone plasirali su se u finale španskog Kupa Kralja. Katalonci su večeras na Mestalli savladali domaći Valenciju sa 0:2 i sa ukupnim rezultatom od 0:3 slave prolaz u novo finale.

Odličan meč viđen je u duelu starih rivala, a na kraju se ispostavilo da je Barcelona ipak preveliki zalogaj za Šišmiše.

Messi je prvi prijetio golu Valencije. Šutirao je iz slobodnjaka u devetoj minuti, ali je Domenech odlično odbranio. Valencia uzvraća pet minuta kasnije. Rodrigo je savladao Cillessena, a Barcu je spasila prečka.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko dobrih šansi na obje strane. Za Valenciju je pokušao Rodrigo, dok su na drugojh strani prijetili Messi i Rakitić, bez uspjeha i na odmor se otišlo bez golova.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvrijeme Barca je povela. U igru je ušao Philippe Coutinho i u 49. minuti je uspio pogoditi za 0:1. Ovo je Brazilcu prvi gol sezone.

Imala je potom Barca još dobrih šansi. Domenech je međutim bio na visini zadatak, uzvratio je Guedes, da bi u 74. minuti Cillessen napravio možda i odbranu godinu. Gaya je šutirao sa nekoliko metara od gola, ali holandski čuvar mreže čudesno brani njegov šut.

Kazna za ovaj promašaj stigla je u 82. minuti. Akciju Barce završava Ivan Rakitić za konačan rezultat od 0:2 i prolaz Barce u finale. Tamo ih čeka ekipa Seville.

U ovom susretu je za katalonski sastav debitovao i Yerry Mina koji je u januarskom prelaznom roku došao iz brazilskog Palmeirasa.

Kup Kralja, polufinale:

Valencia - Barcelona 0:2 (0:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi