Valencia u derbiju gornjeg dijela tabele savladala Betis

Primera, 28. kolo

Valencia u derbiju gornjeg dijela tabele savladala Betis

Edmir Škorić

U posljednjem susretu subotnjeg programa 28. kola španske Primere Valencia je s 3:0 savladala Betis.

Valencia je na Mestalli zasluženo savladala goste iz Seville, te tako došla na petu poziciju i u dobroj je prilici da do kraja sezone izbori i Ligu prvaka.

 

Trenutak odluke dogodio se već nakon petanestak minuta igre. Roberto Soldado se sjurio ka golu gostiju, a u trenutku kada je pokušao šutirati, Antonio Amaya ga je srušio s leđa, zaradio crveni karton i donio priliku domaćinu da povede iz penala.

 

Upravo Soldado je izveo najstrožu kaznu i mirno loptu poslao u mrežu. Na drugi pogodak čekalo se do 85. minute. Sergio Canales je centrirao s lijeve strane, rezervista Paulo loptu poslao u vlastitu mrežu. 

 

Konačnih 3:0 postavio je Jonas u prvoj minuti sudačke nadoknade, a asistirao mu je večeras sjajni Canales.

 

Primera, 28. kolo:

Valencia - Betis 3:0 (Soldado 16 - penal, Paulao 85 - ag, Jonas 91)

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.