Valencia upisala pobjedu protiv Athletica, minutaža Kenana Kodre i dalje raste
Valencia je prekinula niz od četiri remija

Šišmiši nakon četiri remija konačno slavili

Valencia upisala pobjedu protiv Athletica, minutaža Kenana Kodre i dalje raste

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Valencije su u 26. kolu španske Primere ugostili Athletic Bilbao i upisala pobjedu 2:0.

Valencia je u ovaj meč ušla sa imperativom pobjede nakon četiri odigrane utakmice zaredom koje su završene neriješenim rezultatom, dok je gostujuća ekipa željela produžiti svoj niz pobjeda na tri utakmice.

Igrači domaće ekipe su puno bolje ušli u utakmicu i uspostavili dominaciju na terenu te su stvorili nekoliko prilika za gol u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli doći do vodstva pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Već na samom početku drugog poluvremena u 49 minuti Valencia stiže do vodstva kada je Santi Mina asistirao, a Rodrigo sjajno pogodio za 1:0 i veliko slavlje domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I nakon vodstva je ekipa Valencije nastavila sa napadima u nastojanju da stignu i do drugog gola, a do toga su stigli u 89 minuti, a strijelac za 2:0 je bio Kevin Gameiro, a bio je ovo i konačni rezultat utakmice. Bh. reprezentativac Kenan Kodro je u igru ušao u 66 minuti u ekipi Athletica.

Valencia je nakon ove pobjede na 7. mjestu tabele sa 36 bodova, dok je Athletic Bilbao na 11. mjestu sa 33 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi