Valencia želi da Gasperini bude kažnjen: "Ponašao se neodgovorno"

Nakon priznanja trenera Atalante

Valencia želi da Gasperini bude kažnjen: "Ponašao se neodgovorno"

Nakon što je označila trenera Atalante Gian Piera Gasperinija "neodgovornim", Valencia (i grad i klub) sada očekuje od UEFA-e i italijanskih vlasti da intervenišu.

Gasperini je u razgovoru za Gazzetta dello Sport, objavljenom u nedjelju, priznao da je imao simptome novog koronavirusa prije puta njegove Atalante u Valenciju, na revanč meč osmine finala Lige prvaka, u martu. Ali i da je tek nešto kasnije saznao da je zapravo zaražen visom koji je napravio haos u svijetu, a pogotovo u Italiji i Španiji.

To je natjeralo španski klub da ekspresno reaguje - zvaničnim saopštenjem. Iz Valencije su istakli da su iznenađeni Gasperinijevim komentarima i tvrde da je on "veliki broj ljudi izložio riziku od zaraze virusom Covid-19".

Sada je i ministar zdravlja za Valenciju i okruženje, Ana Barcelo, izrazila svoje razočarenje Gasperinijevom odlukom da putuje u njen grad na utakmicu uprkos tome što je imao simptome virusa.

"Ponašao se neodgovorno. Znao je da dolazi u područje visokog rizika. Nije smio putovati", izjavila je Barcelo, prenosi Marca.

"Ovakve informacije, u svakom slučaju, pokazuju zašto se utakmica morala igrati pred praznim tribinama, kao što je i bio slučaj", dodala je Barcelo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Marca piše i da Valencia sada očekuje reakciju UEFA-e i italijanskih vlasti, te da se nada da će 62-godišnji strateg biti žestoko kažnjen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi